La Carte

Entrées
Voorgerechten
Starters

  • Salade de filets de hareng à la pomme Jonagold 14.90€

    Slaatje van haring met jonagold appel
    Herring salad with Jonagold apples

  • Tartare de saumon frais au Genièvre 16.40€

    Tartaar van zalm met Jenever
    Salmon tartar with Junipper

  • Salade de crevettes grises aux chicons, parfumée au curry 21.00€

    Slaatje van grijze garnalen en witloof geparfumeerd met curry
    Gray shrimps from ostende

  • Brochette de petits boudins grilles aux deux confitures faites maison (chicons et oignons) 16.00€

    Gegrilde saté van worstjes met 2 verschillende huisgemaakte konfituren (witloof en ajuin)
    brochette with small Belgian grilled sausages with two home made jams (Belgian endives and onions)

  • Croquettes aux fromages d'Abbaye façon du chef 16.90€

    Abdijkaaskroketten op kok’s wijze
    Abbey cheese croquettes made the chef’s way

  • Croquettes aux crevettes grises faites maison 18.50€

    Huisgemaakte grijze garnaalkroketten
    Home made grey shrimps croquettes

  • Feuilleté d'escargots au beurre à l'ail 16.00€

    Bladerdeeg gevuld met slakken in looksaus
    Flaky pastry with snails and a garlic butter sauce

  • Brochette de scampis grillés sur sa sauce au curry doux 20.00€

    Gegrilde scampis op zachte curry saus
    Grilled prawns with a sweet curry sauce

Les entrées accompagnées de frites et augmentées de 3,50 € peuvent tre prises comme plat uniquement le midi

Voorgerechten met frieten en met een toeslag van 3,50 € zin alleen als hoofdgerecht op de middag beschikbaar

Starters with french fries and extra charge of 3,50 € can be served as main course lunch time only

Moules de Zélande (en saison)
Zeelandse Mosselen (tijdens het seizoen)
Mussels from Zeeland (seasonal)

  • En entrée: Moules "à l'escargot" gratinées au beurre à l'ail 15.80€

    Voorgerechten: Mosselen « à l'escargot » gegratineerd met lookboter
    Starter: Mussels with garlic butter sauce

  • À la casserole:

    Hoofdschotel :
    Main course :

  • Moules marinières 26.00€

    Mosselen natuur
    Mussels with vegetables

  • Moules au vin blanc 27.00€

    Mosselen met witte wijn
    Mussels prepared with white wine

  • Moules sauce provençale 28.00€

    Mosselen « à la provençale »
    Mussels in a provençale sauce

  • Moules sauce à l’ail et crème 28.50€

    Mosselen met look, room saus
    Mussels with garlic and cream sauce

  • Moules aux chicons et à la bière blanche et crème 29.00€

    Mosselen met witloof en wit bier, room saus
    Mussels with Belgian endives and with Belgian white beer, cream saus

Toutes nos casseroles de moules sont accompagnées de frites fraiches «maison»

Al onze mosselen worden bediend met verse huisgemaakte frieten

All our mussels are served with fresh home made french fries

plat du jour
DAGSCHOTEL
dish of the day

20.00€

Plat mijoté
Stoofgerecht
Stew

  • La Carbonnade Flamande à la bière de Maredsous 25.00€

    Stoofvlees bereid met Maredsous bier
    Flemish beef stew flavored with Maredsous

Viandes
Vleesgerecht
Meat

  • Filet américain préparé minute, frites, salade, (Steak Tartare) 24.00€

    Verse bereide américain, frieten en sla
    Filet américain, french fries and salad (Tartat-Raw meat)

  • Filet de porc à la bière et au fromage d’Orval 25.50€

    Varkensfilet bereid met bier en Orvalkaas
    Filet of pork prepared

  • Steak de bœuf aux deux poivres, crème 26.50€

    Beefsteak met twee pepers, roomsaus
    Beefsteak with two peppers, creamsaus

  • Steak de bœuf aux champignons, crème 26.50€

    Beefsteak met paddestoelen, roomsaus
    Beefsteak with a mushrooms sauce

  • Steak de bœuf Breughel, émincé de légumes, Genièvre, crème 26.50€

    Beefsteak met Breughel en groentjes, jenever, roomsaus
    Beefsteak met Breughel with vegetables and cream sauce

  • Steak de bœuf à la sauce provençale 26.50€

    Beefsteak met provencalse saus
    Beefsteak « provençale »

  • Steak de bœuf "Sainte-Catherine" échalote, paprika, tomate, vin blanc, crème 26.50€

    Beefsteak « Sint-Katelijn » met sjalot, paprika, tomaten, witte wijn en roomsaus
    Beefsteak « Sainte-Catherine »

  • Steak de bœuf aux fromages belges et à la Gueuze Cantillon", crème 27.50€

    Beefsteak bereid met Belgische kazen en met Gueuze ‘Cantillon’, roomsaus
    Beefsteak with Belgian cheese and gueuze » Cantillon », Creame sauce

  • Entrecôte grillée, beurre maître d'hôtel, salade mixte 29.00€

    Gegrilde entrecôte, kruidenboter en gemengte sla
    Grilles entrecôte, butter with herbs, mixed salad

Toutes nos viandes sont accompagnées de frites fraîches « maison »

Al onze leesgerechten worden bediend met huisgemaakte frieten

All meat dishes are served with home made french fries

Exclusivité
Exclusiviteit
Exclusivity

  • Filet d'agneau en croûte d'herbes, chicon braisé, croquettes 30.00€

    Lamsfilet in een krokant jasje van kruiden met witloof en kroketten
    Lamb filet in a crust of herbs, belgian endive, potato croquettes

Poissons
Visgerechten
Fish

  • Pavé de saumon à la bière blanche de Hoegaarden, légumes, pommes natures, crème 26.50€

    Zalmfilet bereid met wit bier van Hoegaarden, groenten, gekookte aardappelen, roomsaus
    Salmon steak with Hoegaarden beer, vegetables, steamed potatoes, cream sauce

  • Filet de cabillaud aux chicons légumes, pommes natures, crème 27.50€

    Kabeljouwfilet met witloof, groenten,gekookte aardapellen, roomsaus
    Cod steak with the Belgian endives, vegetables, steamed potatoes,cream sauce

  • Anguilles au vert parfumées à l'ail, frites 30.00€

    Paling in het groen, frieten Eels on a green
    garlic sauce, french fries

  • Duo de solettes aux crevettes grises d'Ostende légumes, pommes natures, crème 32.00€

    Duo van tongetjes met oostendse grijze garnalen, groenten, gekookte aardappelen, roomsaus
    Solettes with Ostende gray shrimps, vegetables, steamed potatoes, cream sauce

  • Waterzooi de la mer, trio de poissons du jour, légumes, pommes natures, crème 30.00€

    Viswaterzooie
    Fish waterzooi, a miw of 3 fishes of the day, vegetables stew in a cream sauce, steamed potatoes

Volailles
Gevogelte
Poultry

  • Vol au vent "maison' au poulet de ferme, frites 25.00€

    Vol-au-vent met hoevekip, frieten
    Pull pastry hilled with chicken breast and mushrooms, french iries

  • Pintadeau aux cerises et à la Kriek, croquettes 26.00€

    Parelhoen met Kriekbier met kersen en kroketten
    Guinea fowl roasted, cherry beer and cherries, potato croquettes

  • Waterzooi à la gantoise, pommes natures 25.00€

    Gentse waterzooi
    Chicken waterzooi, vegetables stew in a cream sauce, steamed potatoes

Suppléments
Supplementen
Supplement

  • Salade mixte maison 6.90€

    Gemende sla
    Mixed salad

  • Légumes du jour 7.50€

    Seizoengroenten
    Vegetables of the day

  • Frites 3.50€

    Frieten
    French fries

  • Sauce 4.00€

    Saus
    Sauce

Desserts
Nagerechten
Desserts

  • Mousse au chocolat noir faite maison 9.00€

    Huisbereide chocolade mousse
    Home made chocolate mousse

  • Dame blanche glace vanille, chocolat chaud, Chantilly 9.50€

    Dame blanche vanille ijs met warme chocolade en vanille ijs
    Dame blanche vanilla ice cream with hot chocolate sauce, whipped cream

  • Glace au spéculoos 9.50€

    Speculoos ijs
    speculoos ice cream

  • Trio de glace chocolat, vanille et moka 9.00€

    Ijstrio
    Trio of ice cream

  • Panaché de sorbets 10.00€

    Panaché van sorbetijs
    Palet of sorbets

  • Profitéroles au chocolat chaud et glace vanille 9.50€

    Profiteroles met warme chocolade en vanille-ijs
    Profiteroles with hot chocolate and vanilla ice cream

  • Crème brûlée parfumée à la bière de Chimay 9.50€

    Crème brûlée bereid met Chimay bier
    Crème brûlée The Chimay’s way

  • Coupe "La Villette" glace moka, café, liqueur de café Chantilly 9.50€

    Coupe » La Villette » moka ijs, warme koffie, koffie likeur, slagroom
    Coupe » La Villette » moka ice cream, coffee, coffee liqueur, whipped cream

  • Crêpe bruxelloise glace spéculoos, chocolat chaud 9.50€

    Brusselse huisbereide pannekoek speculoos ijs, room, slagroom
    Home made pancake from Brussels, speculoos ice cream, hot chocolate

  • Assortiment de fromages belges 12.00€

    Assortiment belgische kazen
    Assortment of belgian cheeses

TOUT NOS DESSERTS SONT PRÉPARÉS « MAISON »
AL ONZE DESSERTEN ZIJN HUISGEMAAKT
ALL OUR DESSERTS ARE HOME MADE

  • Irish Coffee 12.00€
  • Café/ Décaféiné 3.90€

    Koffie/ Cafeïnevrij
    Coffee/ Decaffeinated

  • Double expresso 5.00€

    Double expresso
    Double expresso

  • Cappuccino 4.50€
  • Thé - infusion 3.50€

    Tea - Infusie
    Tea - Infusion